събота, 25 февруари 2012 г.

Национален поетичен конкурс “Добромир Тонев”

image

Стефан Бонев, 08 Февруари 2012; 16:38 Видяна 610 пъти, 0 коментара

Добре дошли отново в “Общински справочник” – мястото за прагматично ориентирана и потребителски поднесена информация. Рубриката винаги е получавала данните, които след това ви поднася, директно от техните източници. А това преди всичко са община Пловдив, с нейните структури и звена, както и останалите институции и организации, развиващи своята дейност на територията на Пловдив, или пък имащи отношение към живота и развитието на града.
    Днес ще ви запознаем със стартиращия втори пореден Национален поетичен конкурс, който е в памет на  големия български поет Добромир Тонев.    
За конкурса и за организаторите
Община Пловдив, Дружество на писателите – Пловдив, Поетична академия „Добромир Тонев“, със съдействието на мол „Галерия Пловдив“, „Сиенит холдинг“, г-жа Тони Симидчиева и Туристическа агенция „Ана Травел”, както и с медийното партньорство на Радио Пловдив, обявяват втория Национален конкурс за поезия в памет на големия български поет Добромир Тонев (1955 – 2001).
Условия за участие
    Конкурсът е анонимен, темата е свободна, без възрастови ограничения. Всеки, който възнамерява да участва, има право да представи от едно до три стихотворения.
Желаещите да се включат в конкурса трябва да изпратят творбите си най-късно до 1 март 2012 година (четвъртък) на следния адрес: Пловдив 4000, ул. „Цанко Лавренов“ № 10. Валидна е датата на пощенското клеймо върху плика.
Творбите трябва да бъдат поставени в голям пощенски плик, който да съдържа съответно:
- стихотворенията, отпечатани в три еднообразни екземпляра, без името на автора;
- по-малък запечатан и ненадписан плик, съдържащ личните данни на съответния участник: трите имена, дата на раждане, имейл и/или телефон за връзка, кратка биография, както и заглавията на стихотворенията, с които се кандидатства. Ако някои от творбите са неозаглавени, вместо заглавието се вписва първият ред на произведението.
Допускат се само непубликувани
стихотворения
    Кандидатства се само със стихотворения, които не са публикувани към момента на обявяването на конкурса и с които кандидатът не е участвал в никакви други подобни конкурси. Представените творби, както и данните от малкото пликче, задължително да бъдат написани на компютър или в краен случай на пишеща машина.
Кандидатите, които не са спазили горните условия, няма да бъдат допуснати до участие.
Наградите
    Ще бъдат раздадени следните парични награди:
- Първа награда – 350 лева;
    - Втора награда – 250 лева;
    - Трета награда – 150 лева.
    Предвидени са и три специални награди за творба, посветена на Добромир Тонев:
- Уикенд за двама в хотел в Банско, осигурен от „Сиенит холдинг“;
- Екскурзия до Гърция от Туристическа агенция „Ана Травел”;
- Вечеря за двама в ресторанта на хотел „Одеон” – Пловдив.
Церемонията по връчването
Връчването на наградите ще се състои на 24 март, от 18:30 часа, на официална церемония в книжарница „Форум“ на мол „Галерия Пловдив“, когато се навършват 11 години от смъртта на Добромир Тонев.
    Организаторите нямат ангажимент към разноските, свързани с пътуването, престоя и нощуването на участниците, поканени за получаване на наградите, ако те не са от Пловдив.
За допълнителна информация и справки можете да звъните на стационарен телефон 032/ 627 175, или да пишете на e-mail: nts2@abv.bg.
Победителите  от миналогодишното издание
    В първото издание на поетическата надпревара, което се състоя през миналата година, победител беше Оля Стоянова от София, второ място зае Ружа Матеева, също от столицата, а трети се класира Асан Хаджипехливанов от Плевен. Специалната награда на Радио Пловдив пък взе Веселина Балтова от Пловдив. Другата специална награда, предоставена от “Сиенит холдинг”, взе Емилия Найденова от София.

Национален поетичен конкурс “Добромир Тонев” - Вестник "Марица"

Няма коментари: